Vakantiegeld financieren? Het sociaal en fiscaal krediet biedt hier een oplossing.

22/04/2021 | Riet Demol

Met de zomer in aantocht denkt iedereen stilaan aan hun welverdiende vakantie. Werknemers kunnen zich bovendien verwachten aan een mooie extra premie vakantiegeld in de periode tussen april en juni. Wie als bediende ingeschreven staat, krijgt dit uitbetaald door hun werkgever. Arbeiders daarentegen zien hun vakantiepremie uitbetaald door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie of hun bevoegde sectorale vakantiefonds. De RSZ op dit vakantiegeld is te betalen door de onderneming zelf. Gezien deze premie een wettelijke verplichting is, wordt de uitbetaling grondig gecontroleerd. Voor ondernemers die het op dat moment wat moeilijker hebben, kan er vaak een voorstel gedaan worden om met een aflossingsplan te werken via hun sociaal secretariaat of bij RSZ.

Voor de zelfstandigen met personeel in dienst betekent dit dan ook een behoorlijke hap uit hun jaarlijks budget. Als bank kunnen we jou als ondernemer hierbij ondersteunen. Met het sociaal en fiscaal krediet financieren we de te betalen premie op jaarbasis. Zo weet je op voorhand hoeveel je maandelijks dient te betalen, met slechts een beperkte interest. Het grote voordeel is dat je deze grote uitgave spreidt in de tijd en je niet de bittere pil in één keer moet slikken. Zo behoud je je cash flow en komt je dagelijkse bedrijfsvoering niet onder druk te staan. Je kan deze overigens ook jaarlijks gemakkelijk hernieuwen. Zo wordt het een jaarlijkse gewoonte waardoor je steeds tijdig je administratie en betaling in orde hebt.

Wil je ook genieten van het voordeel van een gespreide betaling van je vakantiegeld? Maak dan gerust een afspraak met één van onze specialisten.

Let op geld lenen kost ook geld!
Onder voorbehoud van aanvaarding van een krediet.

Meer Nieuws

  • Als zelfstandige je inkomen verzekeren met gewaarborgd inkomen

    Meer weten
  • Compensatieregeling voor jouw terugdraaiende meter?

    Meer weten
© Vandeput - Lintermans 2022 – Webdesign Webit
Privacy | Cookiebeleid