Meer dan ooit staan we aan jouw zijde.

16/03/2021 | Emilie Dewil

Begin februari hebben de regering en Febelfin beslist om het steunpakket te verlengen tot eind juni 2021. Dat betekent ook dat het betalingsuitstel op kredieten nog steeds van kracht is.

Wacht zeker niet tot de problemen zich stellen, maar laat ons er samen voor zorgen dat jouw onderneming deze periode zo goed mogelijk overbrugt. Samen vinden we jouw concrete oplossing op maat om erger te voorkomen.

Betalingsuitstel

Ondernemingen die voldoen aan bepaalde voorwaarden, kunnen betalingsuitstel van kapitaalaflossing aanvragen voor kredieten die voor 1 april 2020 werden toegekend. Op die manier betaal je enkel het gedeelte interesten, maar hoef je geen kapitaal af te lossen. Betalingsuitstel kan aangevraagd worden voor kaskredieten, vaste voorschotten en kredieten met een vast aflossingsplan.

Daarnaast kan het ook een uitkomst zijn om de looptijd van jouw krediet te verlengen. 

Waarborgregeling voor nieuwe kredieten

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en financieringsbehoefte kan het raadzaam zijn om een aanvullende financiering aan te vragen. Mits er ook hier aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan je beroep doen op een federale waarborgregeling. Een tijdelijk liquiditeitstekort kan hiermee worden vermeden.

Volgens cijfers van Febelfin maken ondernemingen en particulieren intussen minder gebruik van het algemeen betalingsuitstel. Wat te wijten is aan de minder strenge maatregelen ten opzichte van de eerste lockdown. 

Maak je je zorgen? Laat ons luisteren naar jouw persoonlijke situatie en we gaan meteen op zoek naar de meest geschikte oplossing!

Meer Nieuws

  • Als zelfstandige je inkomen verzekeren met gewaarborgd inkomen

    Meer weten
  • Compensatieregeling voor jouw terugdraaiende meter?

    Meer weten
© Vandeput - Lintermans 2022 – Webdesign Webit
Privacy | Cookiebeleid