Je hebt geen team achter jou nodig, maar een team dat naast jou aan de frontlinie staat”

16/03/2021 | Emilie Dewil

Bert Vandeput: “Je hebt geen team achter jou nodig, maar een team dat naast jou aan de frontlinie staat”

“Je kan uitgaan van je eigen kracht en is iets wat je zeker moet doen. Toch geloof ik dat een team dat volwaardig zijn voet naast de jouwe zet en durft te zeggen dit weet ik beter, je als zaakvoerder en bedrijf doet groeien.” 

Emilie: “Als eerste misschien te evidente vraag, maar wie is Bert Vandeput?”

Ik ben Bert Vandeput, zaakvoerder van Vandeput-Lintermans. Daarnaast ben ik papa van twee, Thibault en Axelle. Zelf ben ik opgegroeid in het bankkantoor en verzekeringen van mijn grootvader. Sinds mijn 12 jaar zat ik er zelfs al aan het loket, wat in deze tijden compleet ondenkbaar is. In 2010 ben ik afgestudeerd met een Master in Personal Financial Planning en ging ik meteen mee aan de slag in het kantoor, samen met mijn ouders en grootvader. Ook toen al, had ik mijn eigen visie op de zaken en droomde ik over hoe het kantoor verder zou moeten evolueren. Ik sta namelijk niet te lang stil bij anderen hun mening. Je moet je eigen koers durven varen. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je nooit genoeg kan leren. Dus ook tot op de dag van vandaag leer ik nog elke dag bij. Of het nu uit een boek komt, een opleiding of tijdens een gesprek met klanten.

‘If you are not willing to learn, no one can help you. If you are determined to learn, no one can stop you.’ – Zig Ziglar

Emilie: “In 2018 nam je officieel het roer over van jouw ouders, welke invloed had dit op jou als persoon?”

Helemaal niets. Eigenlijk was de overname in 2018 maar een administratief iets. Ik denk zelfs dat niemand hier iets van heeft gemerkt. Tussen 2010 en 2015 heeft de eigenlijke overname plaatsgevonden. Ondanks een generatieverschil, met daarbij soms ook een verschil in mening, zijn we dankzij een open en eerlijke communicatie er als familie nog sterker uitgekomen. Ik ben dan ook fier dat ik het levenswerk van mijn grootvader en ouders met veel enthousiasme mag verderzetten.

Emilie: “Wat is de beste tip die je ooit in jouw carrière hebt gekregen?”

Je kan het niet alleen. Je hebt geen team achter jou nodig, maar een team dat naast jou aan de frontlinie staat. Zij aan zij. Een team dat met zijn kennis durft te zeggen, Bert wij weten het beter en overtuig ons maar van je gelijk. Sommige dagen voelen misschien zelfs wel als topsport en niet elke dag win je een wedstrijd? Toch heeft op elk moment elke speler een onmisbare plaats om het verlies te verteren en de volgende wedstrijd weer succesvol tot een einde te brengen.

Emilie: “Wat zijn volgens jou de succesfactoren van Vandeput-Lintermans?”

Het dicht bij de klant staan, dat was ook de mentaliteit van mijn grootouders, ouders en nu van onszelf. Eigenlijk betekent dit dat je er alles aan doet om de familiewaarden te bewaren in een professioneel kantoor. We zijn een familie waar de klant zich thuis voelt. En eigenlijk spreek ik niet graag over klanten omdat we hen juist zien als een onderdeel van onze grote familie, waar onze experten elke dag zichzelf volledig voor inzetten. 

Emilie: “Dat brengt me meteen naar de laatste vraag. Hoe zie jij de toekomst van Vandeput-Lintermans?”

Iets wat in deze tijd, zeker in onze sector, zeker niet vanzelfsprekend is. Ik wil Vandeput-Lintermans verder laten groeien. Dankzij deze groei kunnen we investeren in onze mensen en onze structuur. Dit maakt het mogelijk om onze klanten nog beter te kunnen begeleiden. Op dit moment heb ik niet de ambitie om in 5 andere bedrijven actief te zijn. Ik wil er nu vooral voor zorgen, dat wat vandaag goed loopt, morgen alleen maar beter gaat. Zodat we de ambities van onze ganse familie kunnen waarmaken en we elkaars toekomst veilig stellen.

Meer Nieuws

  • Als zelfstandige je inkomen verzekeren met gewaarborgd inkomen

    Meer weten
  • Compensatieregeling voor jouw terugdraaiende meter?

    Meer weten
© Vandeput - Lintermans 2022 – Webdesign Webit
Privacy | Cookiebeleid