Autoverzekering

Waarom een autoverzekering? Iedereen weet dat het verkeer steeds drukker en drukker wordt waardoor de kans hoog oploopt om een ongeval te veroorzaken of het slachtoffer te worden van een verkeersongeval. U bent dus best goed verzekerd.

De kern van een autoverzekering is de wettelijk verplichte B.A. (Burgerlijke Aansprakelijkheid) verzekering. Zij behoedt u als bestuurder voor de financiële gevolgen die een ongeval in fout voor u kan betekenen.

Naast deze wettelijk verplichte verzekering bestaat er de mogelijkheid om deze aan te vullen met verschillende opties. Deze opties worden hieronder kort toegelicht.

Rechtsbijstand

De waarborg rechtsbijstand zal u helpen de aansprakelijke tegenpartij aan te spreken om de schade te verhalen of uw belangen te verdedigen bij een eventuele betwisting over schadevaststelling of aansprakelijkheid. Wij bieden u de mogelijkheid om deze waarborg af te sluiten bij dezelfde maatschappij waar de burgerlijke aansprakelijkheid wordt gedekt, maar ook bij een onafhankelijke maatschappij.

Meer over rechtsbijstandsverzekering

Kleine omnium

Een kleine omnium dekt steeds vijf waarborgen, namelijk:

Grote omnium

Een grote omnium daarentegen dekt zowel de vijf waarborgen van de kleine omnium als de stoffelijke schade van het voertuig.

Bestuurdersverzekering

De meeste bestuurders gaan er van uit dat hun lichamelijke letsels automatisch verzekerd zijn bij ieder ongeval. Dit is helaas niet waar, de lichamelijke letsels worden enkel vergoed bij een ongeval in recht. Bij een ongeval in fout is het noodzakelijk dat u een bestuurdersverzekering heeft afgesloten.

Pechverhelping

Een bijstandsverzekering biedt u onmiddellijke hulp bij een ongeval of autopech. Deze hulp houdt onder andere het takelen, terugbrengen van passagiers, … en dergelijke in.

Meer over pechverheping

AG
AGTEAM (AUTO)

078/15 30 00
vanuit het buitenland +32 (0)2 664 49 50

Top Bijstand
0800/55505 voor België
+32(0)78 0555 05 vanuit het buitenland

Bijstand Woning
+32 (0)2 664 75 55

NoGo

(0)2 533 75 75